Ennen kuvausta

Kuvat herättävät kiinnostusta asuntoa kohtaan ja houkuttelevat esittelyihin paljon potentiaalisia ostajia. Haluamme sen vuoksi antaa vinkkejä, joiden avulla voit valmistella asuntosi valokuvausta ja esittelyä varten.
Lataa PDF

Valmistelut

KEITTIÖ Puhtaat pinnat

OLOHUONE Lämmin tunnelma

MAKUUHUONE Rauhaisa ja houkutteleva

KYLPYHUONE Kiiltää puhtauttaan

ULKOTILAT Ensivaikutelma

Tiskipöytä siistiksi

Poista työtasolta keittiökoneet, likaiset astiat ja muut tavarat. Isommat koneet voidaan jättää paikalleen, mutta vedä näkyvät johdot seinästä ja laita ne piiloon. Puhdista pöydät ja työtasot ja pidä ne mahdollisimman tyhjinä. Poista kaikki jääkaapin ovessa olevat laput ja esineet. Poista kaikki esineet työtasojen alla mahdollisesti olevista avoimista tiloista ja siivoa tilat huolellisesti. Vaalea pöytäliina ja kukka keittiönpöydällä luovat viihtyisää tunnelmaa.

Herätä kävijöiden kiinnostus

Laita kaukosäätimet pois näkyvistä. Pöyhi sohvatyynyt ja varmista, ettei tyynyjä ole liikaa, 2–4 tyynyä riittää useimmiten hyvin. Valmistele takka tai kamiina sytyttämistä varten. Palavat kynttilät luovat viihtyisää tunnelmaa.

Siisti yleisilme tekee vaikutuksen

Peitä vuode mieluiten vaalealla ja yksivärisellä päiväpeitteellä. Kerää vaatteet pois näkyvistä. Laita yöpöydillä olevat irralliset esineet pois näkyvistä. Muista siivota myös lastenhuoneet.

Yksinkertainen on kaunista

Kerää pois hygieniatuotteet, kuten shampoo, voiteet ja hammasharjat pesualtaan päältä, hyllyiltä ja suihkusta. Kerää pois käytetyt pyyhkeet ja ripusta esille toisiinsa sopivia puhtaita ja vaaleita pyyhkeitä. Laita pyykkikori, WC-harja ja roskakori pois näkyvistä.

Ensivaikutelma saadaan jo ulkona

Siirrä auto ja muut esineet pois autotallin edestä. Ruoho on hyvä leikata lyhyeksi. Vie polkupyörät, tikkaat, roskat ja muut esineet pois talon seinustalta. Aseta puutarhakalusteet paikoilleen. Siivoa piha myös talvella ja luo lumet ulko-oven edestä.

Yleisiä vinkkejä ja neuvoja

Siivoa huolellisesti

Esineitä täynnä oleva huone voi näyttää sekavalta ja todellista pienemmältä.

Vie tavaroita piiloon

Mieti, kannattaako jotkut huonekalut laittaa pois näkyvistä.

Tuoreet kukat

Tuoreet kukat ja hedelmät luovat kuviin viihtyisää tunnelmaa.

Yksityiset valokuvat

Laita sukulaisten ja ystävien valokuvat pois näkyvistä.

  • Tarkista lamppujen toimivuus.
  • Kerää pois lemmikkieläimistä kertovat jäljet, kuten koiran kori, ruokakupit tms.
  • Kaunis lattia on useimmiten parhaimmillaan ilman mattoa.